Renault.com.tr’ye: Otomobillerin resimlerini görmek istiyoruz!


Yeni Clio nasıl bir şeydir diye merak ediyorum ve renault.com.tr’ye giriyorum. İlgili bölüme ulaştığımda, genellikle otomobil sitelerinde yer alan ve detaylı fotoğrafların yer aldığı “Galeri” benzeri bir bölüm arıyorum. Ama sadece “Panoramik Görünüm” adında bir bölüm bulabiliyorum. Bu bölümde de, görüntüleme yapabilmeniz için bilgisayarınızda Quicktime yüklü olması gerekiyor. Kısacası, Quicktime’ınız yoksa, o modelin görüntüsüne ulaşamıyorsunuz.

Kendinizi otomobil alma kararı vermek üzere olan bir müşterinin yerine koyun. Bu müşteri muhtemelen, bayi bayi gezmeden önce alternatifleri ile ilgili Internet’te bir araştırma yapacak ve en çok beğendiği modellerle ilgili daha detaylı araştırmalara girişecektir. Mesela benim için, otomobilin kokpiti büyük önem taşımakta. Bu nedenle, ziyaret ettiğim sitelerde, otomobilin bu bölümünün yüksek çözünürlüklü fotoğrafını bulabilmeyi bekliyorum. Tabi herkes için farklı özellikler önem taşıyabilir. Bu nedenle de, otomobilin hem iç, hem de dışının detaylı fotoğraflarının sitede yer alması büyük önem taşımakta.

Ama siz dilerseniz, kullanıcıların (ve potansiyel müşterilerin) işlerini zorlaştırmak adına, en basit fotoğrafları bile göstermek için Quicktime yükletmeyi zorunlu tutabilirsiniz :-).

Ama eğer, kendinizi müşteri yerine koyarak işinizi yapar ve yaptırtırsanız, elde ettiğiniz sonuçlara siz de şaşıracaksınız.

Tag: , , ,

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir