www.isbank.com


Biz pazarlama blogu yazanlar için ülkemizde sonsuz kaynak var. Bugün İş Bankası’nın web sitesine girmek için www.isbank.com adresini tarayıcımdan çağırınca, yukarıdaki görüntü ile karşılaştım. Okuyamazsanız diye buraya da yazıyorum:

“Girmiş olduğunuz internet sitesi Bankamıza aittir; ancak kullanılmamaktadır. Bankamız internet sitesine ulaşmak için lütfen “www.isbank.com.tr” adresini kullanınız.”

Evet, işte böyle. Benim nereye gitmek istediğim belli, ama İş Bankası bunu engellemek için elinden geleni yapıyor. Koca bankada kimsenin aklına www.isbank.com adresini www.isbank.com.tr adresine otomatik yönlendirme koymak gelmemiş. Üstelik sayfa içinden de web adreslerine bağlantı verilmemiş durumda. Yani tek seçeneğiniz bu adresi tekrar web tarayıcınıza yazmak.

Bunun üstüne daha fazla da söz söyleyecek halim kalmadı artık.

Tag: , , ,

www.isbank.com” için 3 yorum

  1. Engin Cetinkaya ben. Isbankasi ile ilgili olarak, bankanin bence boyle bir uygulama yapmasinin nedeni insanlari com.TR uzantisina alistirmak istemeleri olabilir. Bunun nedeni de Com domaini yurt disinda bir domain, bir sekilde hack edilebilme ihtimali herzaman var. Gecmisteki superonline.com da oldugu gibi. ayrica isbank.com yerine izbank.com, yada spam maillerde sube.isbenk.com seklinde yaniltici adresler kullanabilirler. Oysa Com.TR domaininde bu islere mudahele etmek hem cok kolay, hem de yapan kisileri bulmak ta daha kolay. Muhtemelen banka insanlari Com.TR ye alissinlar diye o sekilde vurgulamak istemistir diye dusunuyorum. Tabi bu kadar ince dusundukleri icin mi bu yaziyi yazdilar orasi da ayri konu.

  2. Merhaba Engin,

    Güvenlik ile ilgili söylediklerinde haklı olabilirsin. Açıkçası ben işin o yönünü pek düşünmemiştim. Ancak yine de bana yönlendirme yapmak daha akıllıca geliyor. Koca banka, kendi alan adına sahip çıkmayı da becermeli bence. Yorumun için teşekkürler. Sevgiler.

  3. Serdar Bey,

    İş Bankası sadece bu konuda değil daha birçok konuda İnternet bankacılığı üstüne kat etmesi gereken birçok nokta var özellikle de IE dışındaki tarayıcıları da desteklemek gibi. Yıllardır kullandığım bir banka olmasına rağmen herhangi bir şubeye girdiğimde aklıma ilk gelen bankadaki bütün hesaplarımı kapatmak oluyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir