Trafikle İlgili Öneriler

Merhaba,

Uzun süre önce açtığım ve kullanmadığım bu blogumda, artık günlük hayatta beni rahatsız eden veya düşündüren konularla ilgili düşüncelerimi yazmaya karar verdim, belki birileri duyar da faydası olur. Veya, en azından ben kendi adıma birşey yaptığımı hissedip, rahatlarım 🙂 (bu daha muhtemel)

Trafiğimizdeki kaos ortamının çözülebilmesi için bazı çok basit konuların üzerine gidilerek, alışkanlıkların oturtulması gerektiğini düşünüyorum.

Örneğin, uzun bir zaman öncesinde, şehir içinde emniyet kemeri takılması zorunluluğu yoktu, veya kimse böyle bir konunun takibini yapmıyordu. Ama, daha sonra gerçekleştirilen uygulama ve sürekli takip ile, o zamanlar sadece çok küçük bir azınlığın kullandığı emniyet kemeri, bugün baktığımızda büyük bir çoğunluk tarafından kullanılıyor. Neden? Çünkü bu konunun üzerine gidildi, gerekli takip yapıldı ve alışkanlık oturtuldu. Ve binlerce hayat kurtuldu.

Bence şimdi, aynı şekilde diğer bazı önemli alışkanlıkların oturtulması için çalışma yapılması gerekiyor. Bunu yaparken de, en basit konulardan başlamak ve bunları çok sıkı şekilde takip etmek gerekli, çünkü eğer insanlar küçük hataların bile çok sıkı şekilde takip edildiğini bilirlerse, büyük hataları yapmaya cesaretleri olmayacaktır.

Benim önerim bundan sonra sinyal kullanımının oturtulması yönünde. Siz hiç son zamanlarda, şehir içinde sinyal kullanmadığı için trafik polisi tarafından uyarılan veya ceza kesilen bir sürücü gördünüz mü (ben görmedim)? Peki, sinyal kullanmadan önünüze köpekbalığı gibi dalış yapan sürücüler yüzünden günde kaç kere aracınızın içinde küfür ediyorsunuz (ben artık küfür etmemeye çalışıyorum) veya tehlike yaşıyorsunuz? Demek ki burada bir problem var. Bu sürücülerin birbirine saygı seviyesinin son derece düşük olduğu İstanbul’da özellikle bir problem. Sinyal kullanımının oturtulmasına yönelik bir uygulama, bence sürücüler arasındaki saygısızlık probleminin çözümünde önemli bir adım olacaktır. Sanki trafik kurallarında, hiç böyle bir uygulama yokmuş gibi olan tutuma (hem sürücüler açısından, hem de trafik polisleri açısından) bir son verilmesi ve bu basit kuralın uygulanması için gerekli çalışmaya başlanmasının zamanı geldi. Üstelik bence bu konudaki kesilecek trafik cezalarının tutarı, birçok ek vergiden sağlanan gelirin tutarını aşacaktır 🙂

Görüş ve katkılarınızı beklerim.

Serdar Öner.

Trafikle İlgili Öneriler” için 2 yorum

  1. Merhaba Serdar bey,

    Öncelikle webgünlüğünüzü tebrik etmek isterim. Trafik ve sinyal vermeyen sürücüler konusunda ki düşüncelerinize kesinlikle katılıyorum. Bu katılımımın arkasında bulunduğum bölümün müdürü olmanızın bir etkisi yok kesinlikle 🙂

    İyi günler…

  2. Merhaba Serdar Bey,
    sitenize bayıldım cidden. ama yazıları az buldum. günden güne artacağına eminim. fikirlerinizin hepsine katılıyorum desem olmaz:) aralarından birini seçiyorum desem PINAR’ın yoplait merakı yazınıza katılıyorum. Yoğurt cenneti bir ülkede bu harekete neden gerek duyuldu ben de anlamış değilim.
    Bu arada Kolay gelsin bu ülkede yazacağınız dahaaaaaaaaa çooooookkk konu var.
    Anjel

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir