Kiva.org ile siz de mikrokredi verin!


Geçtiğimiz günlerde Colors dergisinde rastladım Kiva.org‘la ilgili bilgilere. Mikrokredilendirme ile ilgili bir yazıda bahsedilen Kiva.org, hiç tanımadığınız dünya insanlarına kredi vermenize olanak tanıyor. Sistem şöyle çalışıyor:

– Mikrokrediden faydalanmak isteyenler, her ülkedeki kiva.org partneri kurumlara başvuruyorlar ve krediyi neden istediklerini v.b. anlatıyorlar. Bu partner, kredi başvurusunu uygun bulursa, kiva.org’da ilgili bir kredi talebi oluştutuluyor.
– Kiva.org sitesine üye oluyorsunuz ve kredi vermek istediğiniz kişi veya grubu seçiyorsunuz.
– İlgili kişilere dilediğiniz miktarda kredi verebiliyorsunuz. Mesela bir kişi 1000 USD kredi istediyse, siz 25 USD ile bu kişinin kredisine katılabiliyorsunuz.
– Kredi talebindeki tutar tamamlandıktan sonra, gerekli fonlar ilgili kişi veya gruba aktarılıyor ve bundan sonra ödeme süreci başlıyor.
– Krediyi alan taraf, kredi şartlarında belirttiği vadede ve genellikle bir kaç taksitte geri ödemelerini gerçekleştiriyor.

Burada kiva.org kredinin geri ödemesi ile ilgili bir garanti sunmuyor, ancak, verdiğiniz krediyi değerlendiren partner kurumun istatistiklerine göre size risk seviyesini bildiriyor. Böylece, siz de riskli veya daha az riskli kredilere fon ayırma kararınızı verebiliyorsunuz.

İşlemler için, krediyi sağlayanın bir PayPal hesabı olması gerekiyor, tüm ödemeler ve geri ödemeler bu hesap üzerinden gerçekleştiriliyor.

Sizin için küçük, ama onlar için büyük bir adım!
Kiva.org, bizim günlük hayatımızda belki bir yemek için harcadığımız bedellerle, uzaktaki insanların hayatlarında değişiklik yaratma fırsatını sunmakta. Kredilerin geri ödenme yüzdesi ise çok yüksek. Ben denedim ve ilk geri ödemelerim gelmeye başladı, size de öneririm.

Kiva.org için tıklayın.

Kiva.org ile siz de mikrokredi verin!” için 5 yorum

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir