OGS/KGS Üzerine 2

Bundan uzun süre önce OGS/KGS konusunda bir yazım olmuştu. Bu yazımdan sonra güzel gelişmeler oldu, artık ne mutludur ki İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü’nde sadece bu cihazlar ile geçiş yapılabiliyor. FSM Köprüsü’nde ise sınırlı sayıdaki gişeden hala ücretli geçiş mümkün. İşin enteresan tarafı, bu konuıdaki birçok teşviğe rağmen, hala bu cihazları kullanmayan ve gişelerin önünde uzun kuyruklar oluşmasına sebep olan İstanbullu araçlar mevcut. Diğer şehirlerden gelen araçlar ve turistlerin bu araçları kullanmıyor olması normal karşılanabilir, ama kuyruklardaki araçların çoğu 34 plakalı ve hala üşengeçlik sebebi ile bu cihazları kullanmamaktalar tahminimce. Ama sonuç ne olmakta; bizim gibi KGS/OGS kullananların da yolu bu sebeple tıkanmakta.

Artık acıma olmamalı!
Bundan sonra bence yapılacak şey çok basit. Köprülerden nakit geçiş ücretlerine astronomik bir zam yapmak gerekiyor. Mesela kart ve OGS ile 2,40YTL’ye geçiş yapılan yerde, nakit geçiş ücreti 3 YTL değil de 10 YTL gibi bir ücret olmalı. Bu köprünün ve bağlı yolların tıkanmasına sebep olan kişilerin, bunun bedelini de ödemeleri artık çok şaşılacak bir şey değil. Köprüyü nadir olarak kullanan turist vb. için bu zam önemli olmayacaktır, ama sık olarak kullanan ve hala otomatik geçiş cihazı kullanmayanların da canı epeyce yanacaktır ve cihaz kullanmaya mecbur kalacaklardır fikrindeyim.

Not: Köprünün tek tıkanma nedeni nakit geçişler değil belki ama, sadece bu sebeple ek olarak çekilen eziyetin büyüklüğü de ortada herhalde?

İlgili yazılar:
OGS/KGS İle İlgili Bir Öneri

OGS/KGS Üzerine 2” için 4 yorum

  1. OGS 34 plakalı araçlar için mecburi olsa bence çok daha mantıklı. Çok demokratik bir yaklaşım gibi gözükmeyebilir. Ama OGS ve KGS sahibi araçların trafikte boş yere vakit ve benzin(para) kaybetmeleri de bir haksızlık değil mi?

    Olur olmaz hizmetten ÖTV, ek vergi vb. almaktan çok daha mantıklı bir zorunluluk.

  2. Lutfen biraz uyanalim artik.Bukopruler otoyollar kimin parasiyla yapildi.Iste size mantik.iste demokrasi.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir