inoksan.com.tr


Geçtiğimiz gün mutfak malzemeleri ile ilgili bir araştırma yaparken, sektörün öndegelen şirketlerinden İnoksan‘ın sitesini de ziyaret edeyim dedim. Ürünler bölümünde gördüğüm manzara beni rahatsız etti, yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi, ürünler ile ilgili bilgiler, her ürün için ayrı PDF dosyasında olacak şekilde ilgili sayfada listelenmekteydi (link). Yani, ürünler ile ilgili bilgi almanızın tek yolu, bu dosyaları Acrobat Reader ile açarak bakmanız. HTML olarak ürün bilgisi sitede yer almamakta.

Bu konuda çok uzun yazmayacağım. Sebebi kimdir, İnoksan mı, yoksa ajansı mı bilmiyorum, ama benim bildiğim, bu site sektöründe lider kurumlardan biri olan İnoksan’a yakışmıyor. PDF dosyaları, ürün broşürlerinin web’den dağıtımı için iyi bir olanak sağlıyor, ancak web sayfanızdaki temel bilgilerin, HTML yorumlayan her tarayıcıda, ek bir programa gerek kalmadan görüntülenebilmesi ve PDF’in, temel değil, destekleyici bir format olması gerekmekte.

Bu konudaki detaylı yazım Web Sitelerinde Dosya Kullanımı‘na erişmek için tıklayın.

Not: Bu yazı 22 Mayıs 2006 tarihinde yazılmış bir yazıdır ve İnoksan web sitesinin o tarihteki durumuyla ilgili eleştirileri içermektedir. İlgili web sitesinde aradan geçen zaman zarfında güncellemeler yapılarak, yazıda bahsedilen eksiklikler giderilmiştir.

Tag: , , , ,

inoksan.com.tr” için 5 yorum

  1. Merhaba Fatma Hanım,

    Yazımın tarihi 22 Mayıs 2006 ve o tarihteki İnoksan web sitesiyle ilgili bir eleştiriyi içermektedir. Yazımdaki yorum yanlış bir yorum değildir ve o tarihteki web sitesiyle ilgili geçerli eleştirileri içermektedir. Sanırım aradan geçen süre içinde web sitesinde değişiklikler gerçekleştirilmiş ve eleştiri konusu olan durum ortadan kalkmıştır. Ancak, bu durumun ortadan kalkmasının bu konuda yazdığım yazımı kaldırmamı gerektiğini düşünmüyorum. Yine de yanlış anlamaları engellemek için, yazımın sonunda, bu konuda bir açıklama yerleştirdim.

    Hakaret içermeyen ve yazıldığı dönem için geçerli iyi niyetli eleştiriler barındıran bu yazımla ilgili "yasal işlem" tehdidinde bulunmanızı hayretle karşılıyorum. Doğru bilgiler içeren hiçbir yazımla ilgili yasal işlem tehdidine aldırmayacağımı da burada ifade etmek isterim.

  2. Çok güzel ya…

    İnoksan, web sitesinin profesyonel görünmediğiyle ilgili 4 sene önceki bir yazıya 'fatos' rumuzlu kullanıcıyla cevap veriyor.

    Ayrıca profesyonel yaklaşım, blog sahibine e-posta ile ulaşıp bu işi polemiğe sürüklememektir.

    Komik…

  3. Bence de inoksan'in tepki gostermek yerine yapici elestri icin tesekkur etmesi daha uygun duserdi. Belki de toplum olarak ne kadar hosgorusuz hale geldiğimizin bir gostergesi olabilir bu durum…

    Bi dakka !! Yoksa şimdi beni de mahkemeye verebilirler mi acaba? Herneyse, sozumu geri aliyorum, lutfen bu soylediklerimi kayitlardan cikarin. cikarmazsaniz yasal yollara basvurma hakkimi sakli tutuyorum … (yine de bu mesaji adsiz gondermek en iyisi, ne olur olmaz 😉 ) Gerci standart filtreye de takilmistir bu simdi. Neyse henuz 22 agustos olmadi. ok, submit, yes make it "adsiz"

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir