Tebrikler Toyota!


31 Ağustos tarihli “toyota.com.tr” başlıklı yazımda (link), toyota.com.tr web sitesinin Toyota’ya hiç yakışmayan bir site olduğundan bahsetmiştim. Yazıma cevap olarak Toyota yetkilileri de, yakında sitelerinin yenileneceğini belirtmişlerdi. Bugün toyota.com.tr’yi ziyaret ettim ve sitenin yenilendiğini gördüm. Hızlıca baktığımda, bu sitenin artık Toyota’ya yakışan bir site olduğunu çok rahat şekilde söyleyebilirim. Üstelik, geleneksel HTML ile multimedya uygulamalarını çok başarılı şekilde kaynaştırdıklarına da şahit oldum.

Detaylar fark yaratıyor!

Siteyi tasarlayanlar bu sefer kullanıcı gözü olaya yaklaşmışlar, bu belli oluyor. Mesela, Flash ve multimedya uygulamaları yüklenmeye başlamadan önce, uygulamanın boyutu size bildirilip, onayınız isteniyor. Böylece, istemediğiniz içeriği yüklemek zorunda kalmıyorsunuz. Üstelik bu işler sayfanın genel bütünlüğünü bozmadan gerçekleştiriliyor. Ayrıca, multimedya kütüphanesinde kullanılan özel eklentilerin yüklenebileceği bir bölüme yer verilmesi de güzel bir düşünce.

Daha fazla detayına girmeyeceğim, insanın içini açan ve bir çok bakımdan çok kullanışlı bir site olmuş.

Tebrikler Toyota!

Tag: , , ,

Tebrikler Toyota!” için 2 yorum

  1. Bence de Toyota’yı tebrik etmek gerek. Bu denli interaktif oldukları, eleştirileri duydukları için. Tabi sizi de tebrik etmek gerek. Farkettiğiniz ve farkettiğinizi farkettirdiğiniz için.

  2. Serdarcım, dediğin gibi site bence de birçok siteye örnek gösterilebilecek bir site. Ancak ben kullanıcı olarak şöyle bir eksiklik gördüm. Belki onu da düzeltirler 🙂

    Yeni RAV4’e bakmak için girdiğimde standart modeli ile extra modeli arasındaki farklılıkları görebilmek istedim. Bir karşılaştırma tablosu eklemeleri çok iyi olur. O kadar yeni özellik kullanmışlar ki, sanırım bu çok basit özelliği eklemek akıllarına gelmemiş.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir