Sentez Diyeti ile ilgili takip

Blogumun ilk günlerinde yazdığım “Sentez Diyeti Rezaleti” başlıklı yazımla ilgili olarak bir süredir beklemekteydim. İlgili yazıma (link), Taylan Kümeli adına Yalçın Kümeli tarafından verilen yanıta karşılık bir yorum yaptığımı göreceksiniz. Bu yorum, ayrıca Yalçın Kümeli’ye de e-posta yolu ile iletilmişti. Bu yorumumda da bazı sorular sormuştum. Tabii ki beklediğim gibi, bu sorulara aradan geçen 7 ay boyunca bir cevap alamadım. Üstelik, gördüğüm kadarı ile, benim bahsettiğim konularda hiç bir önlem almadılar. Söyledikleri tek şey, yeni baskılarda bu hataların düzeltileceğiydi.

Üstelik anlayamadığım başka bir konu daha var: Madem bu kitabın yazarı Taylan Kümeli, bana cevap veren kişi neden o değil? Neden onun adına Yalçın Kümeli açıklama yapıyor? Yorumu siz yapın.

Benim bildiğim tek şey var, bu kitap derleme/çeviri bir kitaptır ve Taylan Kümeli yazmış gibi piyasaya sunulmuştur. İlk baskılardaki hatalar, bunun böyle olduğunu çok açık şekilde göstermektedir. Ve bu hataların telafisi için, ilgili kişiler hiç bir şey yapmamışlardır.

Tag: , , ,

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir