Web Pazarlamanın Neresinde?

Çoğu pazarlamacı için “web sitesi”, pazarlama aktivitelerini gerçekleştirdiği “diğer bir mecra”dan farklı bir şeyi ifade etmemekte. Pek çok pazarlamacı ise, web’in sadece “diğer bir mecra” olmadığının en azından içgüdüsel olarak farkında. Aslında ben web’in ve Internet’in bildiğimiz pazarlamayı kökten değiştirdiğine inanan pazarlamacılar grubundanım. Pazarlama için iki dönemden bahsedilmesi gerekseydi, bu iki dönemin adları Internet Öncesi ve Internet Sonrası olarak belirlenebilirdi herhalde.

Internet öncesi pazarlamanın nasıl bir şey olduğunu zaten hepimiz biliyoruz. Ama, Internet Sonrası pazarlamada gerçekten neler değişti? Web pazarlama için ne anlam taşıyor?

Pazarlama’nın Reklam’dan Çok Daha Ötelere Geçmesi
Internet Öncesi pazarlamada, genellikle reklam aktiviteleri en önemli aktivitelerdi ve neredeyse pazarlama ile eş anlamlı olarak anılmaktaydılar. Tabii ki biraz abartıyorum ama, durumun bundan çok da farklı olmadığına çoğunuz katılırsınız herhalde. Internet Sonrası pazarlamada ise, pazarlama aktivitelerinin içinde reklam’ın, veya bildiğimiz anlamdaki direkt reklamın etkisinin giderek azaldığını görmekteyiz. Bir şirketin web sitesi, reklam ve tanıtım amaçlı kullanılırken, tabii ki pazarlama fonksiyonuna katkıda bulunmaktadır. Ama, bu web sitesi, direkt olarak pazarlama dışındaki müşteri desteği, işortakları ile iletişim gibi diğer fonksiyonları da gerçekleştirmektedir. Bu foksiyonlar, her ne kadar normalde pazarlama dışındaki aktiviteler gibi gözükseler de, günümüzde pazarlama fonksiyonunu destekleyen unsurlar olarak ortaya çıkmaktalar. Bir kurumun, müşterilerine veya potansiyel müşterilerine web üzerinden (ve diğer iletişim kanalları üzerinden) sağladığı servislerin toplamı da, pazarlama aktivitelerinin içinde yerini almış durumda. Çünkü, müşteri gözünde siz diğer mecralardaki aktivitelerinizi ne kadar iyi yaparsanız yapın, webdeki yüzünüz zayıfsa, geleneksel mecralardaki aktivitelerininizin müşteri gözündeki değeri de düşmekte.

Web’de Yaptığınız Herşey Pazarlamanızın Bir Parçası!
Sonuç olarak, webde gerçekleştirdiğiniz aktiviteler, direkt pazarlama aktivitesi gibi gözükmese bile, aslında pazarlamanızın bir parçası haline gelmekteler. Bu sebeple, bütün pazarlama yöneticilerinin de kurum web sitelerinin her bölümünü, bu gerçeği akılda tutarak didik didik etmeleri, bu ortamda yapılan işler teknik gibi gözükse de, web sitesinin yönetiminde mutlaka en ince ayrıntısına kadar söz sahibi olmaları gerekmekte.

Tag: , , , ,

Web Pazarlamanın Neresinde?” için 2 yorum

  1. Esasinda simdi yazacaklarimi kendi blogumda yazi olarak yazmayi uzun zamandir dusunuyordum ama senin yazini gorunce dayanamadi 🙂

    Bir gercegi cok iyi anlamak lazim: WEB YENI PLASTIK! Web hayatimizin her kismina girmis (Kuzey Amerika) ve girmeye devam etmekte (Turkiye). Sirketimizin ic kaynak/evrak/bilgi yonetimiz web araciligi ile yapiliyor; her gecen gun web uzerinde calisan ofis ve productivity programlari artiyor ve ilgi goruyor. Oyle ki Microsoft bile ciddi anlamda, bircok programinini web uzerinden nasil kullanilabilecegini arastirmaya basladi. Google bu fikri uzun zamandir inceliyor. Web uzerinden bilgi aliyoruz ve bir konu hakkinda soylediklerimizi “Internette gordum” diye destekliyebiliyoruz. Bu tip orneklerin sayisini daha da cogaltabilirim. WEB YENI PLASTIK

    Bunun farkina varmayan ya da bu platformu iyi bir sekilde utilize edemeyen butun sirketler, hem cagin, hem de rakip firmanin cok gerisinde kalacaktir. Eger bunu Bangalore diye bir sehir varsa, bunun nedeni, o sehirde bulunan global sirketlerin bu platformu kendi yararlari dogrultusunda kullanmalari. Thomas Friedman’in 10 globallesme nedenlerinden en az sekizi web ve internet ile ilgili.

    Pazarlamayi webden ayirmak ya da az onem vermek bence bu cagda yapilabilecek en buyuk hatalardan biri olur. Hepimiz “Pazarlar Sohbettir” diye yazip, konusuyoruz. Sohbeti yakalayabileceginiz, idare edebileceginiz ya da baskalarinin yapmasini saglayabileceginiz en verimli ve en ucuz araclardan bir tanesi web. Daha gecen gun okudugum bir yazi, viral pazarlamanin web icinde nasil bir gucu olabilecegini gosterdi bana. Singaporlu liseli bir genc kiz, erkek arkadasi ile seks yapiyor ve bunu video teype kaydediyorlar. Birileri bunu webe aktariyor ve 2 gun icinde milyonlarca kisi bu teypi seyrediyor/ariyor hakkinda yazilar okuyor. Isin ilginc yani ise butun bunlarin 3-4 gun icinde olusmasi.

    Ya forget-me-not panties pazarlamasina ne demeli? http://forgetmenotpanties.contagiousmedia.org/ adresinde gordugunuz urun icin binlerce kisi siparis verdi, onlarca dergi, gazete hakkinda yazilar yazdi, Target.com sirketi, bu urunu magazasinda arayan binlerce musteri uzerine, buyuk bir siparis verdi v.b.
    Peki isin ilginc yani ne? Isin ilginc yani, bu urunun tamamen hayal urunu olmasi ve geleneksel pazarlamaya 0 (yazi ile sifir) dolar harcanmasi. Tamamen web uzerinden viral marketing.

    Wall-Mart, Planet of the Apes kazasi sonucu, Afrikali-Amerikan kesiminin buyuk bir kismi, protesto amacli Wall-Mart’dan urun satin almayi birakti. Nedeni ise web uzerinden yaptiklari buyuk bir hata.

    Bu orneklerin sayisi cogaltilabilir. Buna benzer ornekleri (http://www.unbf.ca/altiustu/arsiv/2005/02/nerede_sirket_b.php) adresindeki yazimda verdim. Turkiye, web konusunda taze bir market. Pazarlamacilarin, bu konuda artik bilgelenmesi gerekiyor. Bilgilenmeden bahsederken, Internet’i kullanmaktan bahsetmiyorum. SEO, Google AdWord, Web icin copywriting (geleneksel yazimdan cok ama cok farkli), web-tabanli persuasive marketing, kullanilabilirlik, persona v.b. terimlerinden bahsediyorum. Bu pazarlama icinde bambaska bir kol. Eger pazarlamacilar, o geleneksel fikirler ile yola cikip, web icinde faaliyetlerini surdururlerse, basarili olacaklarini sanmiyorum.

    Kusura bakma Serdar. Biraz uzun oldu 🙂

  2. Böyle uzun ve güzel bir yorum için teşekkürler 🙂

    Yorumunda bahsettiğin gibi, aslında webi pazarlamadan ayrı görmek büyük bir hata. Üstelik web, pazarlamanın da çok ötesinde anlamlar içeriyor. Şirketlerin, her türlü aktiviteleri ile ilgili bir merkez olabilecek özellikte. Bunun için de, şirket stratejik yönetiminin, bu aracı en verimli olarak ne şekilde kullanılabileceğini planlaması gerekmekte. Bence bu planlamayı organize edecek ve üzerinde söz sahibi olacak en önemli birim, pazarlama birimi. Biz pazarlamacıların, şirket yönetimlerine, bu aracın neler yapabileceğini çok iyi şekilde anlatmamız ve doğru kullanımını teşvik etmemiz gerekmekte. Türkiye’de birçok kurumda benim gördüğüm en vahim problem, şirket web sitelerine ait bütün operasyon ve stratejik işlerin, reklam ajansı ve şirketin IT bölümüne devredilmiş olması. Birçok şirekette, üst yönetim, web sitesi ile ilgili işleri bir külfet olarak görmekte ve kaçınmakta. Sonuç olarak, kopuk ve fonksiyonellikten uzak web siteleri ortaya çıkmakta.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir