milliyet.com.tr haber


Bugün milliyet.com.tr’deki bir haber başlığı şöyleydi:

“Faciaya 200 metre!
Patlayınca ateş topuna dönüşen gazyağı yüklü gemi Boğaz’da arızalanıp sürüklendi. Gemi, Dolmabahçe Sarayı’na 200 metre kala durduruldu”

Daha sonra merak edip haberi okumaya devam etttiğinizde ise, aşağıdaki bilgiye ulaşıyordunuz:

“Liberya bandıralı 86 bin ton gazyağı (kerosen) yüklü tanker, İstanbul Boğazı’ndan geçerken dümen arızası nedeniyle sürüklendi. Demir atan tankerin Dolmabahçe Sarayı önünde durabilmesiyle facia kıl payı atlatıldı. Uzmanlar, geminin taşıdığı yakıtın patlaması halinde ateş topuna dönüşerek büyük bir yangına neden olabileceğini söylediler.

Bunun üzerine ben fazla birşey söylemek istemiyorum. Ya haber metinlerini yazanların dikkatsizliğinin eseri, ya da, insanların dikkatini basit şekilde çekip, haberi okutmaya yönelik bir uygulama. Her iki durumda da Milliyet gibi, nispeten saygın denebilecek bir yayın organına yakışmıyor. Son dönemde milliyet.com.tr’de bu tip durumlara çok fazla rastlanıyor.

Haber sayfasına ulaşmak için tıklayın.

Tag: , ,

milliyet.com.tr haber” için bir yorum

  1. Gazeteler de TV’ler gibi itibarını yavaş yavaş yitirecekler. Bundan on sene sonra, size gösterilenin aslında gerçek olmadığı paranoyası ile herşeyi “sorgulamaya” başlamanızı istiyorlar.

    Bilgi olmadan sorgulama yapmanın sonucunda… “Bunca cehalet anca tedrisatla olur” lafını doğrular nitelikte olur…

    Herkesin “bildiği” yerde, aslında hiçkimse birşey bilmiyordur.

    Bu durumda da “ufak” bir fısıltı ile rejimi bile yıkabilirsiniz. Bırakın mal satmayı…

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir