İlk aklınıza gelen marka hangisi? Anket Sonuçları

“İlk aklınıza gelen marka hangisi?” başlığı ile açtığım anketime toplam 16 adet yorum yapıldı. Bu yorumlarda da 18 farklı markanın, 20 kere adı geçmiş durumda. 12 yabancı, 6 yerli markanın yer aldığı bu liste aşağıdaki gibi.

Yabancı Markalar
Coca-Cola, 2 adet
Apple, 1 adet
Nokia, 1 adet
DMC, 1 adet
Philips, 1 adet
PlayStation, 1 adet
McDonald’s, 1 adet
Google, 1 adet
Nestle, 1 adet
BMW, 1 adet
Acer, 1 adet
IBM, 1 adet

Yerli Markalar
Arçelik 2 adet
Selpak, 1 adet
Orkid, 1 adet
Eczacıbaşı, 1 adet
Galatasaray, 1 adet
Turkcell, 1 adet

Listeden göreceğiniz gibi, en çok hatırlanan yabancı marka Coca-Cola (2 adet), yerli marka ise Arçelik (2 adet) olmuş. Örnek kütle her ne kadar çok küçük olsa da, çıkan sonuçlar bana enteresan geldi. Çünkü, birçok kişi, dünyanın en çok bilinirliğe sahip markasının Coca-cola olduğunu zaten biliyordur herhalde. Türkiye için de Arçelik hemen hemen aynı konumda.

Bu arada, sonuçları etkilememek için, anketime kendi aklıma gelen markayı yazmamıştım. Benim ilk aklıma gelen marka Coca-Cola olmuştu.

Katılanlara ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.

Tag: , ,

İlk aklınıza gelen marka hangisi? Anket Sonuçları” için 4 yorum

  1. Daha önce katıldığım bir kaç eğitimde bu tip yardımsız hatırlama oyununları oynamıştık. O zaman da Coca Cola ve Arçelik ilk sıraları almıştı.

  2. Yaş gruplarına göre değişim çok fazla oluyor zira ben kendi çevremde 20-26 arası bir yaş grubunda küçük çaplı bir soruşturma yaptım ve “nike” cevabı ağır bastı oysa bu listede ilk 12’de dahi yok…

  3. ben bir hristiyanım annem ve bam musluman yanı turk onlar turkluğu seçti onlarla konuşmuyorum onları rettetdim babanem gilde kalıyorum turkiyeye zorla annem beni getıdir beni özlamiş ben onu asla isa bütün yabancıları korusun neyse konu yabancı markalar turkler neden bukadar tepki veriyor avrupa birline işşallah turkler girmez

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir