Otomax.com



Bugün otomax.com‘u ziyaret ettiğimde tasarımlarını yenilediklerini gördüm. Güzel-çirkin olmuş tartışılır, ancak, bu yeni tasarımın Firefox kullanıcıları düşünülerek tasarlanmadığını hemen fark ettim. Çünkü ana sayfadaki flash uygulamaları garip şekilde çalışıyordu. Alt sayfalara indikçeyse, daha da garip sayfalarla karşılaşmaya başlıyorsunuz.

Acaba ajanslarımız ve web tasarımcılarımız ne zaman sadece Internet Explorer uyumlu site tasarlamak kolaylığından vaz geçecekler. Eskiden olsa bu bir derecede kabul edilebilirdi belki, çünkü kullanım oranına göre IE’nin rakibi yok denilebilecek durumdaydı. Şimdi ise, azımsanmayacak oranda kişi, artık Firefox tarayıcısını tercih ediyor. Bunu görmek için sadece site trafik istatistiklerini kontrol etmeleri yeterli. Otomax bu konuda tek örnek değil tabii ki.

Farklı tarayıcıları desteklemek bile günümüzde yeterli değil, farklı cihaz ve platformları da göz önünde tutmak gerekiyor.

Yukarıda biri IE’de diğeri ise Firefox’ta açılmış otomax.com sayfalarını alt alta göreceksiniz.

Tag: , , , ,

Otomax.com” için 3 yorum

  1. Ben tasarım hakkında yorum yapacağım. Sitenin tasarımı güzel. Ama bu tip site için abartılı olduğunu düşünüyorum. Bence Daha sade olması gerekirdi. Fakat rakip bir marka olan http://www.dod.com.tr‘nin yenilenen tasarımı konusunda özensizliğini görünce otomax.com’un bu tasarımını beğenmelimiyim, eleştirmelimiyim diye düşünmeden edemedim!

  2. ikinciel.org Sitemizi Otomobil Cep Tel Gibi Vs Departmanlara Açmayı Düşünüyoruz Fikriniz Ne Olur ..?
    keywords :
    ikinciel
    ikinci el
    ikinci el eşya
    2 el eşya
    vs gibi kelimelerde yer almaktayız

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir