Yaşlanmaya karşı, Juvenon


Bir süredir birçok yabancı dergide reklamına rastladığım bir besin desteğinden (ben kısa olsun diye ilaç diyeceğim) size bahsetmek istiyorum. Bu ilacın iddiası, içeriğindeki maddeler sayesinde, vücuttaki yaşlanma etkilerini azalttığı yönünde. İlacın birleşimini Bruce Ames adında bir profesör geliştirmiş. Bu doktor, benim anladığım kadarı ile etrafta dolaşan doktor görünümlü pazarlamacılardan (kusura bakmayın, burada “pazarlamacı”yı biraz kötü anlamda kullandım, çünkü doktorların ettikleri yemin gereği, bu tip faaliyetlerden uzak durmaları gerekmekte) değil gibi, Amerikada “U.S. National Science Prize” ödülü almış bir doktor. İlacın iki önemli etken maddesi var; birisi alfa lipoik asit, diğeri ise L-karnitin. Bu iki madeden bir tanesi, hücre içi enerji üretimini gerçekleştiren mitokondri içindeki mekanizmayla ilgili etkide bulunuyor. Mitokondri, enerji üretimini gerçekleştiriken aynı zamanda bu prosesin yan ürünü olarak ortaya çıkan ve yaşlanmanın en önemli sebeplerinden biri olan serbest radikallere de sebep olmakta, Juvenon serbest radikallerin etkilerini azaltıyor, kısaca güçlü bir antioksidan. Diğer maddenin ise, beyin fonksiyonlarının gerçekleştirilmesinde önemli etkileri var. Bu iki madde birlikte alındığında, sinerjik etki gösteriyorlar, yani tek tek alındıklarından daha fazla toplam fayda sağlıyorlar. Aslında mekanizma bundan biraz daha karışık, ama ben ancak bu kadarını anlatabiliyorum.

Henüz bilimsel olarak kanıtlanmamış
Bu maddeler ile ilgili uzun süreli klinik deneyler henüz tamamlanmadığı için, aslında bilimsel olarak onaylanmış iddialar değil bunlar. Ancak, yine de Juvenon’u geliştiren şirketin yaptığı araştırmalar ve deneyler, önemli seviyede faydaları belirlemiş. Bence sürekli kullanım için klinik deneyleri beklemekte ve doktora danışmakta fayda var.

Ben Juvenon’u Türkiye piyasasında bulamasam bile, bir deneme için ilacın terkibindeki ALA ve L-karnitin’i farklı markalı olarak, birlikte bir süre kullandım. Günlük hayatta fark edebileceğiniz bir değişiklik olarak, cildimdeki yağın daha akışkan (daha az yapışkan) hale geldiğini ve cildimin daha temiz olduğunu hissettim. Zeka seviyemde bir artış oldu mu bilmiyorum :-), ama sanki konsantrasyon seviyesinde bir artışa sebep oluyor.

Aslında bu maddeler günlük olarak yediğimiz yiyeceklerde az miktarda bulunuyor, ama bu ilaç, bu maddeleri günlük besinlerden alabileceğimizin çok üzerinde miktarlarda içermekte. Yine de, ben bu tip maddelerin uzun süreli kullanımı konusunda biraz çekingenim ve bilimsel olarak güvenilirliği onaylanmadığı sürece, sürekli kullanmanın, henüz bilinmeyen etkilere yol açabileceği gibi bir şüphem var.

Ürünün web sitesi: www.juvenon.com

Tag: , , , , , ,

Yaşlanmaya karşı, Juvenon” için 2 yorum

  1. bu tür ilaclarla hic ilgilenmiyorum nedense bana cok sacma geliyor. en son bi programda doktorun biri cıkıp bu tur ilaclarla ilgili acıklama yaparken. nekadar gençleştirebilir ki sizi bir milyonda 1 etkisini görürsümüz. onun yerine ceviz yiyin dedi adam ben koptum 🙂 gerisini hatırlamıyorum. bildiğim kadarıylada bu tür şeyleri içip yaşlılığı geciken,gençleşen , abartıp ölmeyen görmedim belki görsem fikrim değişir.

  2. Ben bitkilerin şifasına inan biriyim.Ve birçok konuda faydalarını gördüm.Daha gencim ama evimde bir dolabım var orada çok değişik bitkiler var. Ama şu ekstrelere ve anti aging haplarına pek fazla inanmıyorum.Nedeni bir kere hep mucizevi şeyler olarak kendilerini tanıtıyorlar.Çok pahalılar ve üstelik sentetik olmamalarına rağmen ekstredeki maddeler doğal özelliklerini kaybediyorlar.(bu biyofiziksel açıdan kanıtlanmış bir olay).Ve artı olarak bu ilaçların üreticileri insan sağlığını düşünmeyecek kadar kansız ve paragözdürler.
    Yaşlanmayı önlemek bir günlük bir yıllık iş değildir.Hayatımız boyunca düzenli olarak beslenir ve zaman zaman bitki özleri, çayları kullanırsak ve bazı kurallara uyarsak zaten biyolojik yaşımızı göstermeyiz.
    Bir kere hazır ekstrelerin içinde ne ne kadar var tam olarak bilemeyiz.Tamamen firmaya güvenmek zorundasın…Bu da istismara çok açık bir kapı.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir