Kendi Kredi Kartını Kabul Etmeyen Garanti


Geçen sene katılamadığım Marketingist konferanslarını bu sene izlemeyi düşünüyorum. Bu yüzden, ilgili e-posta mesajı geldiğinde, hemen online kayıt için, ilgili web sitesini ziyaret ettim. Başlangıçta kayıt bilgilerim alındı ve ödeme için, Garanti Bankası’nın online ödeme sistemi olan, Garanti Alışveriş’in içindeki, Rota Yayınlarına ait Rotaline bölümüne yönlendirildim. Kredi kartı bilgilerimi girdim ve ödeme onay butonuna tıkladım. Fakat o da ne, sistem kredi kartıma onay vermedi. Önce, kart numaramı yanlış yazdığımı düşünüp, tekrar denedim, ve sonuç yine aynıydı. Sonra, “herhalde bu kartla ilgili geçici bir problem var” dedim ve başka bir kredi kartım ile işlemi denedim, ama sonuç değişmedi.

İşin ilginç olan yanı, bu işlem için kullandığım iki kredi kartı da Garanti Bankası’na ait kredi kartlarıydı. Üstelik bu kartları online alışveriş için, amazon.com’dan tutun, hepsiburada.com’a kadar birçok online alışveriş sisteminde problemsiz kullanmıştım.

Sonunda sıkıldım ve işlemden vazgeçtim. O anda işim yoğun olduğu için de, Garanti Bankası veya Rota Yayınlarını arayıp bununla ilgili bir şikayette bulunamadım.

Sonuç
Neyse ki, 1-2 gün sonra Rota Yayınlarından bir bayan beni arayarak işlemi takip etti ve telefondan kredi kartı bilgilerimi vererek, ödemeyi gerçekleştirebildim.

Ancak, Garanti Bankası’nın kendi ödeme sisteminde, kendi kredi kartları ile böyle bir problem yaşanması müşteri tarafında güven sarsıcı bir özelliğe sahip. Bu tip bir hatanın, sisteme güvenerek online mağaza işletenlerin önemli bir gelir kaybına da neden olacağı çok açık. Birebir pazarlama konusunda çok güzel çalışmalara imza atan Garanti’nin kendi adı ile işlettiği bu servisle ilgili, çok daha hassas davranması gerekir.

Umarım bu hata sadece benim yaşadığım, geçici bir problemden kaynaklanmıştır.

Tag: , ,

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir