Domino’s Pizza ve Peçeteler

Domino’sun pizzalarını çok severim. İtalyan pizzasının yerini tutmasa da, kendi tarzlarında iyi pizzalar yapıyorlar.

Ancak senelerdir Domino’s’un bir türlü değiştirmediği bir huyu var ki, beni hayrete düşürüyor. Siz hiç Domino’sdan eve sipariş verdiğinizde peçete getirtebildiniz mi? Ben getirtemedim. Kısacası Domino’s Pizza, servislerinde hiçbir şekilde peçete dağıtımı yapmıyor. Defalarca farklı restoranlardan verdiğim siparişlerde ve bunu restoran müdürüne bildirmeme rağmen hep aynı sonuçla karşılaştım. Tamam, pizzayı ben de elimle tutarak (peçetesiz) yiyorum, ama işiniz bittiğinde elinizi birşeye silmeniz lazım. Amerikan mantığı şöyle herhalde “bu adam pizzayı zaten eve sipariş veriyor, nasılsa elini bir şekilde temizler”. Ama iş böyle değil ve ben bir keresinde iş yerine verdiğim toplu bir siparişi sırf bu yüzden restorana geri gönderdim. Ama yine de değişen birşey yok, çünkü Amarikan prosedür mantığı ile oluşturulan bu sistemde, sistem dışı birşey talep etmenize imkan yok. Domino’sdan sadece enfes pizzalar alabilirsiniz, başka birşey beklemeyin.

Pazarda baskın lider olan şirketlerin, müşteri taleplerine duyarsız olmasına güzel bir örnek olduğunu düşündüğüm bu konu, tabii ki sadece bir peçete meselesi değil. Bu konu, Domino’sun genel yaklaşımını göstermesi açısından önemli ve Domino’sun liderliğini de daha kaygan bir zemine taşımakta.

Tag: , ,

Domino’s Pizza ve Peçeteler” için bir yorum


  1. farketing
    ‘deki bu yazı sonrasında
    burda
    ki buzdolabı üreticisiyle ilgili yazıyı okuyup, üreticinin tutumunu takdir etmiştim.

    Peçetelerin verilmemesi kadar sayıyla verilmesi de benzer ve bilinçli, müşteri isteklerine önem vererek gelişmeye açık olmak adına da yanlış bir duruş.

    Olması gereken; zamanla, aslında kazanç sağlayan böylesi ayrıntılara duyarlı olan firma sayılarının artması…

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir