cnn.com

Farkettiniz mi bilmem ama, cnn.com‘un sayfalarının tarayıcıda görüntülenmesi çok uzun sürmekte. Bunun da tek nedeni, site sayfalarının açılmadan önce AOL-Time Warner’ın reklam ağı olan ar.atwola.com sitesine bağlanarak, siteye yönlendirilecek reklamların alınması. Internet’te buna benzer birçok uygulama var, ama hiçbirinin sistemi bu kadar yavaş çalışmıyor. Bugün birkaç defa zaman tuttum, sayfanın yüklenmesi tam 26 saniye sürüyor (bir Internet Servis Sağlayıcı’da çalıştığımı ve bağlantı hızımızın pratik olarak elde edebileceğiniz en yüksek hızlardan biri olduğunu da tekrar belirtmekte fayda var). Üstelik bu durum sadece ana sayfa için geçerli değil, bütün açtığınız alt sayfalarda da aynı durum ile karşılaşıyorsunuz.

Internet’te bir sayfanın yarım dakikada açılması çok kabul edilebilecek bir durum değil, hele bu bir haber sitesi ise, durum daha da vahim bir hal alıyor. Ben bu sebepten dolayı, son dönemde cnn.com’u artık çok mecbur kalmadıkça kullanmıyorum. Artık daha çok bbcnews.com‘dan haberleri izlemek bana daha kolay geliyor.

CNN.COM’un bu sebepten dolayı büyük miktarda trafik kaybettiğini tahmin etmek zor değil.
Sanırım cnn.com, AOLTW’ın yüksek zararlarından dolayı işi bilen insanları istihdam etmiyor ve ortaya bu garip durum çıkıyor.

Tag: , ,

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir