Sözsüz TV Reklamları

Geçtiğimiz günlerde bir TV reklamına rastladım, reklam boyunca ekranda güzel sözsüz bir müzik ile görüntüler sunuluyordu, ancak, reklam süresince, hiçbir konuşma, slogan ve hatta markanın adı sesli olarak iletilmiyordu.

Ne yazık ki, şimdi bu reklamın hangi markaya veya ürüne ait olduğunu hatırlayamıyorum (hatırlarsam, buraya yazacağım), ama, bence bu tip bir reklam, maliyeti çok yüksek olan bir mecradaki tanıtım imkanının tam olarak kullanılamamasıdır. Reklam esnasında ekranı izlemeyen bir kişiye, hiçbirşey aktarmamış oluyorsunuz. Yani, TV’ye arkanız dönük bir iş yapıyorsanız, reklamverenin dolarlarını da boşa harcamış oluyorsunuz. Veya, görme engelli bir kişiye, güzel bir müzik dinletmiş oluyorsunuz.

Bu tip bir reklamı, bence sadece cıngılı ve müziği çok tanınmış markalar yapabilir (CocaCola v.b.), bunun dışında, yaratıcı ve “cool” olmak adına, reklam imkanının verimsiz kullanılmasından başka birşey değil fikrindeyim. Daha önce de 1-2 kere benzerine rastladığım bu uygulamayı eleştirmeden duramadım 🙂

Eğer reklam sizin de dikkatinizi çektiyse, lütfen hangi markaya ait olduğunu bana hatırlatın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir